Search fooditerranean

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Mentoring Seminar: Σχεδιασμός Εξαγωγής Αγροδιατροφικών Προϊόντων

Σχεδιασμός Εξαγωγής Αγροδιατροφικών Προϊόντων

Σκοπός:

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, παρ’ όλη την υψηλή τους ποιότητα, δεν είναι αναγνωρίσιμα στις αγορές του εξωτερικού γεγονός που τα καθιστούν ευάλωτα έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού. Η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της ανταγωνιστικότητας μέσω μπορεί να επιτευχθεί την δημιουργία επώνυμων Ελληνικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων (brands) .

Το προτεινόμενο σεμινάριο έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υφίσταται σ’ αυτό το πεδίο και έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη παραγωγών, μεταποιητών ή/και στελέχη εταιριών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα που πιστεύουν ότι η εξωστρέφεια αποτελεί λύση και μπορεί να επιτευχθεί με την οργανωμένη προώθηση και  εγκατάσταση των προϊόντων τους σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:

·         Αξιολόγηση της εξαγωγικής τους ικανότητας

·         Ανάπτυξης και διαχείρισης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με εξαγωγική κατεύθυνση,

·         Branding αγροδιατροφικών προϊόντων

Θεματολογία:
Α/α
Θεματική Ενότητα
Εκπαιδευτής
Ώρες
1
Τι σημαίνει «εξαγωγή» και επιλογές διάθεσης αγροτικών προϊόντων 
Γιώργος Γκέκας
1
2
Στρατηγικός Σχεδιασμός Αγροδιατροφικής Επιχείρησης με Εξαγωγική Κατεύθυνση με βάση την Καινοτομία:  Entrepreneurship/Start-up, Μοντέλο Επιχείρησης με βάση το «Why-how-what», εφαρμογή των αρχών του Project Management
Δήμητρα Ζερβάκη
2
3
Διάγνωση εξαγωγικής ικανότητας:  Εσωτερική ανάλυση επιχείρησης
Γιώργος Γκέκας
1
4
Εξαγωγικό Επιχειρηματικό Σχέδιο, Εξαγωγικό Marketing, Τάσεις και εργαλεία στο On-line Marketing , Έρευνα Ξένων Αγορών
Δήμητρα Ζερβάκη
2
5
Branding και διαφοροποίηση προϊόντος
Γιώργος Γκέκας
2
6
Πρακτική Άσκηση βασισμένη στη διδακτέα ύλη-Συμπεράσματα
Γιώργος Γκέκας
Δήμητρα Ζερβάκη
1
  

     Σε ποιους απευθύνεται:
 • Παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων
 • Στελέχη εταιριών του αγροδιατροφικού τομέα
 • Ιδιώτες ή νέοι αγρότες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή/και να επεκτείνουν εξαγωγικές δραστηριότητες αγροδιατροφικών προϊόντων.

        
      Εκπαιδευτικές Τεχνικές:

 • Εισήγηση
 • Ερωτήσεις-Απαντήσεις
 • Συζήτηση
 • Πρακτικές ασκήσεις
 • Ομάδες εργασίες

      Εκπαιδευτικό Υλικό:

      Διδακτικές Σημειώσεις, Βιβλιογραφικές Αναφορές,  Δραστηριότητες, Ασκήσεις


                                   

Διάρκεια: 9 ώρες | Κόστος: €160
το κόστος για τους ανέργους είναι €150 (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας)

 Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας διότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα θα είναι τα 20 άτομα.


Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί μέσω ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ
Το ΛΑΕΚ 0,45% είναι Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση Εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις καταβάλλουν εργοδοτική εισφορά στον ΟΑΕΔ για τους υπαλλήλους τους με ασφάλιση ΙΚΑ. Αυτές οι επιχειρήσεις (ιδιωτικές/δημόσιες) μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον Λογαριασμό για την κατάρτιση των υπαλλήλων τους. Περισσότερες πληροφορίες: http://laek.oaed.gr/Ημερομηνία και Τόπος Διεξαγωγής:Θεσσαλονίκη:

Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 10:00-19:00

Ξενοδοχείο Μediterranean Ρalace, Σαλαμίνος 3, Λιμάνι Θεσσαλονίκης


Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Ζερβάκη Δήμητρα 
e-mail: dzervaki@otenet.gr
τηλ. : +30 6944 711 712

Γιώργος Γκέκας
e-mail: fooditerranean@gmail.com
τηλ. : +30 6977 539 844
fooditerraneanΕισηγητές: 
Γιώργος Γκέκας | Brand & Business Developer,  MSc International Business Development, ΒΑ (International Management)

Μέντορας ανάπτυξης εξαγωγικής στρατηγικής αγροτικών επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στο διεθνές εμπόριο, εξαγωγές και branding αγροδιατροφικών προϊόντων.  Πολυετή εμπειρία σε εμπορικά projects εταιριών όπως η Coca Cola, Sony, Eurobank, Saab, Soya Hellas, αλλά και εργασιακή εμπειρία στην Αγγλία και Γαλλία όπου ηγήθηκε πολυπολιτισμικές ομάδες για την διεκπεραίωση projects marketing και εξαγωγών. Ιδρυτής του fooditerranean project, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων, σχεδιάζει και εφαρμόζει εξαγωγικές στρατηγικές αγροδιατροφικών προϊόντων. Αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εισηγείται σε ημερίδες με αντικείμενο το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.Δήμητρα Ε. Ζερβάκη | ΕΜΒΑ, PMP 
Σύμβουλος Ανάπτυξης & Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και στο πεδίο της Προστασίας και Αξιοποίησης της Βιοποικιλότητας. Το όραμά της είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω της επίτευξη του «well-being» των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Γεωπονία (ΑΠΘ) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive Master of Business Administration). Έχει πιστοποιηθεί ως Project Management Professional (PMP) από το Project Management Institute (PMI-USA) καθώς και ως Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών (Train the Trainers) από το Staregister. Επίσης είναι υπέρμαχος της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα δράσης (ICT-Web2-3 tools, social media, blogs, internet sites) και έχει πιστοποιηθεί ως ειδικός του Gamification. Εργάζεται πάνω από 15 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας στα αντικείμενα της Διαχείρισης Έργων, της Αειφόρου Καινοτόμου Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων-Προσωπική Ανάπτυξη-Ανάπτυξη Ικανοτήτων και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι και να έχουν τη βοήθεια των συνανθρώπων τους και αυτό το εκφράζει και το προωθεί μέσω των δραστηριοτήτων της. 


 
2 σχόλια:

 1. πολυ ενδιαφερον το σεμιναριο. Θα μπορουσατε σε καποιο απο τα επομενα να εχετε και ενα αριθμο θεσεων για ανεργους / νεους κατω των 30 ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει διάθεση να γίνει ένα τέτοιο σεμινάριο. Μπορείτε να δηλώσετε συμμμετοχή και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

   Διαγραφή